refinansiering

Gjør lånene dine billigere med refinansiering

Gjør lånene dine billigere med refinansiering

editorial

Mange mennesker har flere forskjellige lån, og ofte hos flere forskjellige banker. Det kan være en løsning som er vanskelig å holde styr på, og som samtidig kan medføre unødvendig høye kostnader. I slike tilfeller kan refinansiering være en opplagt løsning.

Lavere kostnader med refinansiering

Refinansiering er en metode som brukes til å samle gjelden for å få bedre oversikt og samtidig redusere de samlede kostnader. Dette skjer ved å ta opp et nytt lån for å erstatte den eksisterende gjelden. Dette resulterer i at du samler alt hos én og samme långiver, og dermed også kun har én tilbakebetaling og én rente.

refinansiering

Det gir deg mye bedre oversikt over din gjeld, fordi det blir enklere for deg egentlig å se hvor mye gjeld du har igjen, og hvor mye du tilbakebetaler hver måned. Samtidig kan du redusere dine kostnader, fordi du ikke må betale gebyrer og renter på flere forskjellige lån. I stedet betaler du bare én rente, og denne kan du noen ganger forhandle lavere ved refinansiering.

Få mer luft i økonomien

En annen fordel med refinansiering er at du kan tilpasse nedbetalingstiden. I stedet for å ha ulike lengder på forskjellige lån, har du bare en dato for tilbakebetaling. Ofte går det an å forhandle om denne, så du kan forlenge perioden på lånet. Det kan gi mer luft i budsjettet dersom det er vanskelig for deg å nedbetale til tiden.

For å oppsummere er refinansiering altså relevant for deg som har flere forskjellige lån hos forskjellige långivere og med forskjellige vilkår. Det kan gi deg bedre overblikk over din økonomi, medføre lavere kostnader på lånene, og sikre at du får forhandlet noen vilkår som passer til din nåværende økonomi. 

https://swiftbanker.no/ kan du bli klokere på refinansiering, og du kan søke om å motta dine personlige tilbud.