Kiropraktor

Hvordan fungerer kiropraktisk behandling

Hvordan fungerer kiropraktisk behandling

Veldig mange nordmenn har allerede besøkt en kiropraktor. Det kan for eksempel være på grunn av ryggsmerter, hodepine, smerter i kne eller noe helt annet. Men hvem kan egentlig gå til kiropraktor, og hvordan fungerer kiropraktisk behandling?

Profesjonell undersøkelse og behandling

En kiropraktor har en lang utdannelse som gjør dem til spesialister innen sykdommer, skader og tilstander i muskler og ledd. Derfor kan de stille diagnoser, og gi deg en forklaring på dine smerter – eller sende deg videre til undersøkelser som kan gi nærmere svar.

Et besøk hos en kiropraktor vil som regel starte med at dere tar en snakk om dine smerter eller klager, og at kiropraktoren stiller spørsmål som kan være relevante for vurderingen. Etterfølgende vil det bli utført en undersøkelse som kan inkludere ganganalyse, test av dine bevegelser, nevrologisk undersøkelse, måling av blodtrykk eller annet.

På bakgrunn av dette kan kiropraktoren oftest stille en diagnose og forklare deg årsaken til smertene. Og heretter kan behandlingen starte for de fleste. 

Behandlingen kan blant annet være manipulasjon eller mobilisering av ledd, massasje eller andre teknikker for å løsne opp i muskler. Ofte vil du også få spesifikk veiledning om hvordan du selv kan håndtere dine smerter, og du kan få øvelser som er relevante for deg.

Alle kan gå til kiropraktor

En kiropraktor vil alltid tilpasse behandlingen til den pasienten som er der. Derfor kan både gamle, unge og selv små barn få glede av kiropraktisk behandling. Har du andre sykdommer, tidligere skader eller lignende er det viktig at du informerer din kiropraktor om det, fordi det kan ha betydning for behandlingen som gis. 

Det spiller altså ingen rolle om du er profesjonell atlet, sitter på kontor, er pensjonist eller nyfødt. Du kan trygt besøke en kiropraktor, og denne vil sørge for at du får den behandling og veiledning som er relevant for deg.