Lekeplasskontroll

Kan du reglene for å bygge lekeplass?

Kan du reglene for å bygge lekeplass?

editorial

Skal du lage en lekeplass? Da er det en del ting man bør tenke på først, for å få det resultatet man ønsker og den lekeplassen som er morsom å bruke i mange år fremover. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Sett deg godt inn i sikkerhet og kontroll

Lekeplasskontroll

Det er viktig at sikkerheten er i høysetet når man skal lage en lekeplass. For selv om det naturligvis skal være gøy å leke på en lekeplass, så er det svært viktig at man tenker sikkerhet i utformingen. Det er jo sånn at man gjerne bruker spesielt underlag for å gjøre lekeplassen mer fallsikret, at man sørger for at man ikke enkelt kan falle ned og lignende. Det er lett å la seg rive med av fantasien, og alt det morsomme man kan gjøre med en lekeplass, men det er også svært viktig at man tenker på hvor sikre de aspektene man vil inkorporere i lekeplassen er, og hvor godt man kan risikovurdere og sikre mot ulykker. 

Derfor er god lekeplasskontroll også svært viktig. Og det er viktig å sørge for at lekeplassen blir godt vedlikeholdt, så man har en lekeplass som holder seg trygg i mange år fremover, ikke bare akkurat når den blir bygget. En lekeplass kan nemlig fint være både morsom og trygg samtidig. 

Et samlingspunkt i nabolaget

Det er ikke minst sånn at en lekeplass kan være et godt samlingspunkt i nabolaget. Det kan bli et utgangspunkt for at barn kan møte hverandre, leke og bli venner. Det er også et godt utgangspunkt for fysisk aktivitet, og at man får lekt aktivt ute. Det er mange typer lekeplasser og lekestativet som kan brukes store deler av året, så man kan leke ute uavhengig av sesong. Det kan også være verdt å tenke på når man skal anlegge lekeplass der man bor.