12v led strip

Lys er en svært viktig faktor i innredningen

Lys er en svært viktig faktor i innredningen

editorial

Det er mange måter å leke med lys på for å få en stemningsfull og koselig bolig. Men hvor skal man egentlig starte, og hvorfor er dette med lys så viktig når det kommer til innredning? Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Innred med lys

image

Lys er noe som umiddelbart kan sette oss i en bestemt stemning. Derfor er det kanskje ikke så rart at lys er noe av det viktigste, og på mange måter også litt usynlige, i et flott interiør. Bare tenk på hvor forskjellig stemningen er på et tannlegekontor med skarpe lysstoffrør og et hyggelig restaurantlokale med dempet belysning og stearinlys. Det har veldig mye å si for hvordan vi føler oss. Vi mennesker blir svært påvirket av lys, både når det kommer til dagslys og kunstig lys, og dette er noe vi med fordel kan utnytte når det kommer til å innrede. Her er det nemlig uendelig mange muligheter.

Derfor skal du først og fremst tenke litt over hvilken stemning du vil ha i ulike rom, og hvordan du kan oppnå den. Er det for eksempel noen bestemte ting eller hjørner du gjerne vil lyse opp? Med led strips 12v kan du enkelt plassere lys akkurat der du vil ha det. Når dagslyset forsvinner og det blir mørkt ute, er det nemlig du som bestemmer akkurat hvordan belysningen og stemningen skal være. Det er ikke vanskelig hvis man har en lyskilde med dimmer, som gjør at man enkelt kan justere etter behov. Da har man lys som fungerer i flere årstider, siden det ikke er helt likt hele året.

Vi lever jo også et sted på jorden der det er mørkt store deler av året, og derfor er vi kanskje litt ekstra avhengige av god belysning hjemme. Derfor er det noe du med fordel kan vie litt ekstra oppmerksomhet, og sørge for at det blir koselig selv når dagslyset er borte.