seng

Søvn og seng henger tett sammen

Søvn og seng henger tett sammen

editorial

Du sover mange timer hver natt, men hvor mye har sengene egentlig å si for hvor godt du sover om natten? Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne en god seng og Ove bedre. Det er nemlig kanskje en større enn sammenheng enn du tror. 

Hvordan henger seng og søvn sammen?

Men hvordan henger seng og søvn sammen? Vi sover jo i sengen om natten, og du har kanskje opplevd, kanskje spesielt når du sover borte, at hvor godt du sover avhenger av hvor god sengene var. Kanskje våknet du midt på natten og måtte skifte liggestilling, fordi det ble for ubehagelig. Da kan det rett og slett være sånn at sengen ikke ga nok støtte, og så våkner man opp stiv og støl, i stedet for uthvilt. En god seng kan faktisk bidra til å avhjelpe og forebygge en rekke rygg- og leddplager, og derfor er det lurt å investere litt ekstra i en ekstra god seng. 

En god seng kan handle om både kvalitet og hvor godt sengene er spesialtilpasset dine behov. En kombinasjon av dette er ønskelig hvis man vil prioritere god søvn i hverdagen. God søvn er nemlig viktig for at vi fungerer optimalt og får gjort de tingene vi skal på beste mulige måte. God søvn er også svært viktig for god helse, og noe som altfor ofte blir nedprioritert. Derfor kan du starte med en god seng. Men hvilken seng skal du velge? Det skal vi se på nå.  

Hva slags seng skal jeg velge? 

seng

https://www.bedrenaetter.no/ kan du se eksempler på mange forskjellige sengetyper. Det er nemlig sånn at det ikke bare finnes èn type seng å velge mellom – nei, det finnes mange. Den mest populære sengetypen er en kontinentalseng. Dette er en svært god sengetype, fordi den har hele tre madrasslag som sørger for å gi god støtte. Hvert lag kan tilpasses til dine behov.