lån

Trenger du å ta opp et lån?

Trenger du å ta opp et lån?

editorial

Det kan virke uoversiktlig, tidskrevende og vanskelig å finne frem til et lån i dag på grunn av de mange muligheter som finnes. Her prøver vi å gjøre deg klokere på hvilke privatlån som egentlig finnes på markedet, og hva du må tenke over.

Hvilke muligheter har du

Kort fortalt så finnes det noen lån som er designet for et spesifikt formål. Dette kan blant annet være huslån eller billån, og disse kan du få i varierende størrelser og typer avhengig av dine behov. I tillegg til dette finnes det en stor gruppe av lån som er forbrukslån. Dette inkluderer smålån, refinansiering, vanlige forbrukslån og faktisk også billån.

Disse lån kan du ta opp enten hos de ‘tradisjonelle’ bankene eller hos nyere banker, som primært tilbyr forbrukslån. 

Få hjelp til å velge riktig lån

I mange tilfeller vil forbrukslån derfor være den riktige løsningen, med mindre du skal låne til bolig eller bil. Du kan alltid snakke med banken din som kan gi deg rådgivning, men i noen tilfeller kan kravene hos banken være så store at det ikke er mulig å bli godkjent der.

lån

Da har du muligheten til å snakke med andre långivere som kan hjelpe deg. Disse forbrukslån er ofte litt dyrere, men har gjerne lavere krav og er enklere å ta opp for mange.

Hos Swiftbanker kan du få bedre oversikt over hvilke muligheter du egentlig har. Her kan du nemlig skrive inn hvor mye du har behov for å låne, og ut ifra dette få en liste av långivere som passer for deg. Det gir deg bedre oversikt over markedet, og sparer deg for mye tid i prosessen.

Et godt råd er alltid å sammenligne tilbud fra flere forskjellige banker før du velger. Da er du nemlig bedre forberedt og kan ofte få bedre vilkår på lånet.