skihjelm

Viktigheten av en god skihjelm

Viktigheten av en god skihjelm

Det er ingen tvil om at hjelm er svært viktig når man skal stå på ski. Det handler først og fremst om sikkerhet, og derfor er det heller ikke helt ubetydelig hva slags hjelm du velger. Her skal vi se litt nærmere på viktigheten av å bruke skihjelm i bakken, og hva du skal tenke på når du skal velge riktig hjelm. 

Beskyttelse i bakken 

For det å bruke skihjelm handler jo unektelig om å være godt beskyttet i bakken, hvis det skulle oppstå en ulykkessituasjon. Ski og snowboard er jo en type sport som foregår i høy hastighet, og da stiger også risikoen for å bli alvorlig skadet hvis noe skulle inntreffe. Det er altså viktig at man velger en skihjelm som beskytter godt.

Noen tenker at de ikke trenger en skihjelm fordi de er gode på ski eller snøbrett og aldri faller. Det er dog ikke bare derfor man burde ha en god skihjelm i bakken. En hjelm skal nemlig også beskytte mot andre i bakken, for de har man ikke kontroll på. 

Velg riktig skihjelm 

Det er viktig at man velger riktig skihjelm når man skal kjøpe ny hjelm, uansett om det er til barn eller voksne. Det er faktisk sånn at skihjelmer beskytter best når de sitter godt, og derfor er det både ubehagelig og mindre sikkert å velge en skihjelm som er for liten eller for stor.

Det er derfor veldig lurt å finne ut av hvilken størrelse man er, og sørge for at det kanskje er plass til hodeplagg eller varmebeskyttelse under hjelmen, så man får en komfortabel passform som beskytter godt – som den skal. Det kan også være en god ide å investere litt ekstra i kvalitet, så man er sikker på å få en hjelm som holder lenge og som beskytter svært godt hvis noe skulle inntreffe.